Wij maken biologische Boerenkaas waar wij onmeunig Trots op zijn. Gemaakt op onze boerderij in De Lutte met liefde voor de koe. Dat noemen wij Twentse Trots! Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Wij leggen je het proces op deze pagina uit.
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Als de kazen uit het pekelbad komen moeten ze drogen, daarna worden ze op houten planken gelegd om te rijpen. De kazen krijgen een coating om ze te beschermen tegen schimmel en uitdroging. De eerste 3 weken worden de kazen elke dag gedraaid en gepoetst. Daarna gebeurt dit nog 2 keer per week.
De kruiden voor de Italiaanse kruidenkaas worden toegevoegd vlak voordat de wrongel in de vormen gaat. Zo kunnen de kruiden goed door de wrongel gemengd worden.
Twentse Trots
Hengelerheurneweg 2
7587 PS De Lutte
tel: 0623726562
marije@twentsetrots.nl
KvK: 75915502
Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.